Du er her: AU  Medarbejdere Institutter  Institut for Klinisk Medicin Dyrefaciliteter

Dyrefaciliteter

Ved Institut for Klinisk Medicin arbejder vi hver dag for at opnå verdens bedste forskningskvalitet i vores præ-kliniske forskning med et samtidigt fokus på forsøgsdyrenes velfærd.

Vi har gode staldfaciliteter til gnavere ved Incuba Science Park Skejby, Aarhus Universitetshospital i Skejby, TNU i Risskov, Afdeling for Eksperimentel Onkologi, PET- centeret og CFIN på Aarhus Universitetshospital Nørrebrogade samt MEA på Aarhus Universitetshospital Tage Hansens Gade. På vores forsøgsgård uden for byen opstaldes grise, får og kaniner. Vi sørger for at alle lovkrav opfyldes og prioriterer at dyrene får god plads at gå på samt rodematerialer og andet beskæftigelsesmateriale.

De Kirurgiske Forskningslaboratorier ligger i tilknytning til Universitetshospitalet i Skejby. Her har vi topmoderne operationsfaciliteter til både gnavere og større forsøgsdyr. Der er tre fuldtudstyrede operationspladser til gnavere og fem operationsstuer til grise. På forsøgsgården er der yderligere to nyindrettede operationsstuer med tilhørende udstyr til større forsøgsdyr, samt en mindre gnaveroperationsfacilitet. På forsøgsgården findes også laboratoriefaciliteter svarende til klasse II. Alle stederne er der ansat personale med særlige kompetencer inden for forsøgsdyr, dvs. både forsøgsinterventioner samt pasning og pleje af dyrene.

Kontakt

E-mail: Kirlab@clin.au.dk

Telefon: 78455091 / 24778464

11023 / i30